Långt inlägg: Söderåsen, försök 2

Efter förra helgens misslyckande morgon i Söderåsens Nationalpark har jag spanat på väderleksrapporter hela veckan. De signalerade fina förhållanden så jag beslöt att dra samma runda igen. Kväll och solnedgång vid Kullabergsfyren och sen soluppgången på Söderåsen.

 

Hade med mig Johanna och Annie denna gången. Efter vi var klara på Kullaberg så körde vi till Söderåsen för att sova i bilen. Vi bäddade i v70n, kokade lite kaffe/te och hade kakmys, sen var det dags att sova några timmar. Det var lite dimmigt på kvällen så jag hade stora förhoppningar på soluppgången även denna gång.

 

Kl 04.00 ringde klockan och när jag kom ut såg att dimman helt försvunnit. Jag ställde upp stativ och kamera ändå och hoppades på det bästa. 05.12 går solen upp och molnen gick för, FAN. Det var denna morgon tänkte jag och kollade runt efter annat att fotografera. Helt plötsligt smet solen emellan och jag tog en bild för landskapet i soluppgången. Jag var inte helt nöjd med bilden så beslöt mig för att ta lite bilder inne i skogen med de nyutspruckna löven.

 

Sen väckte jag Johanna, jag var inte supernöjd, så vi beslöt att åka hem igen men vi ville kolla på utsikten en sista gång. Då helt plötsligt spred ett magiskt ljus ut sig över dalen. Jag sprang de 300 meterna till bilen för att hämta kameran. Jag hann precis få med det sista fina ljuset innan solen åter försvann.

 

Summa summarum:

"min bild" från söderåsen jag ännu inte fått, men nu blev det ett steg närmare. Jag kommer att återkomma.

Ovan:

Bilden som jag tog först på morgonen när jag insåg att det inte skulle bli någon morgondimma. Blev halvnöjd med bilden, inte den jag vill ha därifrån.

 

Nedan:

Färska boklöv

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv