Grand Tetons och Yellowstone del 1

Nu har jag äntligen fått tummarna ur... och börjat gå igenom bilderna ifrån USA-resan till nationalparkerna Grand Teton och Yellowstone National. Grand teton är ett mecka för naturfotografer och Yellowstone berhöver knappast någon introduktion.

Resan började inte så bra, mitt bagage kom inte fram och jag fick därför fotografera utan stativ första två soluppgångarna. Det första vi gjorde när vi kom av var att åka till Oxbow bend (bilden ovan). Fantastisk plats med en scen som komponerar sig själv. En plats vi återvände till flera gånger. Fler bilder kommer därifrån senare.

Efter första ljuset körde vi runt i Grand Teton och spanade efter djur. Vi såg gaffelantiloper, bison och wapitihjortar första dagen, inte dåligt.

Gaffelantilop
Bison med kalv
Elk med vittring

Andra dagen höll vi också till i Grand teton för vi väntade på min väska som inte kommit än. Vi åkte då till ett annat känt landskapsfotoställe. Schwabacher landing är en del längs Snake river som är uppdämd av bävrar. Vattnet ligger spegelblankt och reflekterar bergen i bakgrunden. Schwabacher levererade direkt, första morgonen där och det står en älg i spegelblankt vatten och betar från botten.

Schabacher landing
Vattenbetande älg

När min väska kom redan efter två dagars väntan blev det storhandling, tankning och sedan körde vi direkt upp mot Yellowstone. Detta är första bilden, på gränsen någonstans mellan Grand Teton och Yellowstone. 

Överblick

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv