USA fortsättning: Mammoth hot springs

Mammoth Hot Springs är ett stort komplex av varma källor på en kulle i nordvästra delen i Yellowstone National Park. Området har skapats under tusentals år och varmt, kalkrikt vatten strömmar upp. När vattnet kyls lagras kalkstenen på ytan. Detta fenomen ger spännande mönster och färger i bäckarna. Området förändras hela tiden och kan se helt olika ut från en gång till en annan. Bäckarna försvinner ner i marken och andra uppstår. Träden som står i vattnet dör men naturen utanför frodas.

Ett tiotals minuter norrut kör man över gränsen till Montana och genast förändras landskapet till ett ökenlandskap. Med kaktusar och torra, kala kullar på andra sidan bergen. 

Mammoth hot springs är verkligen ett speciellt område med sina vita klippor och klarröda källor. Nu var det dags att dra vidare mot Yellowstone som man är van att se det. Med stora skogar, raviner med mäktiga vattenfall och... förhoppningsvis björnar.

På vägen ner stannade vi till i en skog som vi visste var populärt dagsvila för Wapitihjort.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv