Yellowstone NP: 40 m vattenfall och björn

Efter Mammoth Hot Springs åkte vi österut igen mot Tower Falls. Med sitt mäktiga vattenfall på 40 m och området med tätast svartbjörnobservationer hade vi höga förhoppningar. 

Första stoppet var Tower Falls och på morgonen lyser solen ner i ravinen och skapar en regnbåge i fallet. Tyvärr var stigen ner till ravinens botten avstängd och därmed platsen för regnbågsbilden onåbar, fick vi gå till en utsiktsplats för fallet istället. 

Lite besvikna var vi såklart efter fallet och vi diskuterade om vi skulle gå förbi avspärrningarna eller strunta i fallet och börja leta efter svartbjörnarna istället. När vi står där på parkeringen så samlas plötsligt en stor folksamling vid andra sidan av parkeringen, bredvid en vägspärr där de bygger om vägen. När vi kom fram såg vi att en björn helt lugnt gick på vägen från campingen rakt emot oss på parkeringen. Då ca 150 m bort. Folk blir verkligen tokiga när de ser djur i Yellowstone, samlas, går närmare och försöker få bilder. Nägra körde upp alldeles intill och tog bilder med sin telefon hängande ut genom rutan. 

Nu fick vi bekräftat att det fanns svartbjörn i området och folk runtomkring pratade om att de sett björn på en väg en bit ifrån oss. Vi behövde inte fundera länge på vad vi skulle göra. Så vi satte oss i bilen och letade, i ca 1,5 dygn ängade vi oss konstant åt att leta björn. Vi vakade timmar vid något ställe där vi "visste" att det låg björn, vi körde runt, pratade med folk och så hoppades vi på tur. Och tur hade vi.

Dessa och fler bilder finns i albumen "Däggdjur" och "Miljö & Landskap".

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv