Lower Falls, Yellowstone NP

Lower falls är ett mäktigt vattenfall i Yellowstone. Det syns inte i bilden ovan, men vid toppen av fallet finns en stor platå att gå ut på.

Vid bra förhållande i soluppgngen lyser ljuset ner i ravinen och det bildas en regnbåge i botten av ravinen. Morgonen vi hade vid fallet var det mulet och solen kom alldeles för sent. Istället belystes klipporna längs Snake river som gett Nationalparken dess namn.

Bufflar, mystic falls och solnedgång på hayden valley

Vi bestämde oss för att vi ändå ville ha regnbågen i vattenfallet så under tiden vi väntadeletade vi efter annat i området att fotografera under tiden. Ett vattenfall som heter Mystic Falls finns i närheten och dessutom är det endast 20 min i bil till Hayden Valley. En dalgång liknande den mer kända Lamar valley. Där finns stora buffelhjordar, slingrande bäckfåror och björn- och vargobservationer.

Mystic FALLS

Hayden valley

regnbåge & wapitihjort

Natten spenderades som vanligt i bilen, gick utmärkt att sova om man fällde sätena. På en parkeringsplats inte långt ifrån vattenfallet kunde vi parkera ostört. Solen sprack fint igenom vid soluppgång och visst blev det en regnbåge!

Efter första solstrålarna körde vi runt i parken och letade djur, alltid mycket som är aktivt i soluppgången. Vi såg en Wapitihind som betade på en äng.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv