Midway geyser basin

Midway geyser basin ligger som namnet antyder mellan upper- och lower geyser basin. Trots sin ringa storlek innehåller området Midway två av de största varma källorna i världen. Grand Prismatic Spring som vi gick runt vid under en dag, är nästan 370 meter i diameter. Den ligger på en kulle omgiven av trappliknande terasser med ångande vatten. Genom det heta vattnet som trycks upp färgas marken i starka färger av mineral som följer med vattnet upp.

Vi stannade först nere på parkeringen och gick runt poolerna. Det var heta ångpustar, mycket folk och svaveldoft hela tiden. Vi tog lite bilder och åkte sedan runt berget och promenerade upp till toppen för att få överblicksbilder.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv