Old faithful & Yellowstone lake

Old faithful, Yellowstone national park Old faithful, Yellowstone national park

Världens kanske mest kända gejser kan man inte missa när man är i Yellowstone. Old faithul är, med ca 91 minuter mellan utbrotten, ett välbesökt utflyktsmål i parken. Det samlas mycket människor runt om hela gejsern. Ska man fotografera den utan att få med människor i bakgrunden får man gå runt och leta efter vinklar.

Vi bestämde oss för att åka dit i solnedgången. Det blev tyvärr inte någon bild därifrån då solen hann gå för långt ner innan gejsern fick utbrott. Vi provade lite senare på natten istället och fick bilden nedan. Det är nytt för mig att fotografera på natten. Svårt eftersom man inte ser ett dugg, men spännande eftersom det är svårt att förvänta sig hur bilden blir.

Yellowstone lake

Yellowstone lake är en häftig sjö. Den ligger 2376m över havsnivån och är Nordamerikas största alpina sjö. Riktigt vackert ställe som var roligt att fotografera på med långa stränder med svart sand och en del skär in i skogen runtomkring.

Firehole river flow

Nu var tyvärr tiden slut i Yellowstone så det var dags att ta sig neråt mot Grand Teton igen. Vi körde innan soluppgången för att komma fram till mynningen av Firehole river lagom till ljuset kom. Där finns många döda träd och alltid mycket ånga i luften tack vare alla gejsrar i närheten. Riktigt läckert i soluppgången!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jessica, Henke Walter » Bröllop:  ”Åh, jätte fina bilder! Du fortsätter briljera :)”

  • Amanda » Bröllop:  ”Såå himla bra.. :)”

  • mia » Bebisporträtt:  ”Fantastiska vackra bebisfoto!”

  • Mathias » Bebisporträtt:  ”Big up mannen! Riktigt schyssta bilder! Snubblar in emellanåt och blir alltid l..”

  • Bengt Ove Birgersson » Landskapsbilder från Abisko:  ”Härliga bilder och inspirerande både att fota och vandra . Gillas”

Bloggarkiv