OM MIG...

Djur- och naturintresserad har jag varit sedan barnsben. Att vara i i naturen är avkoppling och att försöka fånga den rättvist på bild är en utmaning. Målet med mina bilder är att visa naturens nycker på ett tilltalande och inbjudande sätt. Jag vill att alla ska kunna uppskatta mina bilder, oavsett om man är intresserad av natur- och friluftsliv eller ej.

Jag är en hopplös naturromantiker, vilket ibland kan gå ut över fotograferandet. När jag åker ut för att fotografera kan jag ibland sitta i en fin glänta, eller vid en bäck och njuta i timtal. För att sedan komma hem hur nöjd som helst utan en enda bild på minneskortet. Ett område som ligger mig varmt om hjärtat är den vackra Fyledalen här nere på Österlen. Där finns trollbindande bokskogar, slingrande bäckar med mossbeklädda stenar och ett rikt och varierat djurliv.

Det händer också att jag fotograferar annat än natur, då hamnar ofta vänners och släktingars husdjur eller barn framför linsen. Det är alltid en utmaning att arbeta med människor, men det är roligt och stimulerande.

Foto: Fredrik Johansson www.capturingnature.se